marktplaatsfrustratie

Gepubliceerd 13 februari 2016 door draagmemmie

Iedereen kent marktplaats. De meeste hebben hier vast ook wel eens iets besteld of verkocht. Zo ik ook. Je kunt soms hele leuke aanbiedingen krijgen. Mooie tweedehands spulletjes. Alles is er te krijgen. Ideaal zou je zeggen.

Maar het kent ook zo zijn schaduwzijde. Frustraties over idiote biedingen. Geen biedingen. Oplichters.

Ook ik ben hier inmiddels een paar keer mee in aanraking gekomen. Zo had ik eens een dure draagzak te koop gezet. Deze was minimaal 130 euro waard. En dan durven mensen je nog via de mail 80 euro te bieden. Is het dan gek dat ik hier niet op reageer?

Of laatst, had ik een draagzak gekocht. Alles leek goed. Het rekeningnummer gecontroleerd. Geen oplichter. Maar na de betaling kreeg ik geen respons meer op mijn mail. Geen enkele reactie. Maar ook geen draagzak via de post.

Toen ik hem flink begon te knijpen en het vermoeden kreeg dat ik naar mijn draagzak kon fluiten, kreeg ik een berichtje. Gelukkig. Ik was bijna bang dat ik opgelicht was.

Het maakte me wel weer even bewust van de risico’s van deze site. Je maakt in goed vertrouwen geld over, maar daar kan dus flink misbruik van gemaakt worden. Dat geld kun je namelijk niet terug storten. Dat ben je dan kwijt. Het enige wat je kunt doen is aangifte doen.

En toch vind ik het een fijne site. Je kunt heel overzichtelijk dingen vinden. Het heeft bijna alles. Ik mag er graag op zoeken. Zolang je je bewust blijft van de risico’s lijkt het me geen enkel probleem.

Heb jij ook marktplaats-ergernissen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: