valentijnsdag

Gepubliceerd 15 februari 2016 door draagmemmie

Als ik dit schrijf is het zaterdagavond, 13 februari. De tv  is er vol van. Valentijnsdag. Bestel een bos rozen voor je lief. Of ga uit eten. Een duur cadeau hoort er ook bij. Misschien een weekendje weg? Romantisch…

Wij doen niet aan Valentijnsdag. Ten eerste is mijn schoonvader jarig. Dus daar zouden we normaal gesproken op visite gaan. Ware het niet dat ook zij ziek zijn. En ik mijn kinderen niet aan meer virussen dan noodzakelijk wil blootstellen. Zie ook mijn vorige blogje.

Ten tweede vind ik het een commercieel gedoe. Ik vind het leuk om een kleinigheidje voor de mensen die ik lief vind te halen. Maar daar hoeft het bij mij geen Valentijnsdag voor te zijn. Of om extra lief te zijn voor mijn liefdes. Ook dit doe ik zo veel mogelijk gedurende de rest van het jaar.

Ten derde zitten we hier constant in de ziekenboeg. Een rustig dagje is hier al welkom. Met zijn allen in bad. Misschien even uitwaaien op de zeedijk. Of gewoon een lekkere wandeling met onze hond. Een kinderhand is snel gevuld. En die van mama ook.

Toen ik een pubertje was, vond ik het fantastisch. Zou ik een kaartje krijgen? Van wie? Ging ik die ene jongen een kaartje sturen. Anoniem. (nee, nooit gedaan. Ik durfde niet) Zo’n spannende tijd. Teleurgesteld als er weer niks in de brievenbus zat 🙂
Gelukkig had ik een lieve moeder die altijd een cadeautje haalde. En dat doet ze nog vaak.

Nu hoeft het niet meer zo. Ik heb de liefdes van mijn leven gevonden. Mijn man en drie kinderen. Wat wil een mens nog meer? Ik heb geen Valentijnsdag nodig om stil te staan bij mijn liefde voor de mensen om me heen. Maar terwijl ik dit nu op schrijf, bedenk ik me dat ik dit nu toch doe. Dat ik, door dit zo op te schrijven, toch bezig ben met Valentijnsdag en de liefde in mijn leven.

Dan ook maar goed:
Lieve Beppe, Pake, Omke, Manlief, Oudste, Middelste, Jongste, Beessies, Vrienden en Familie, bedankt voor jullie aanwezigheid in mijn leven. Voor de aandacht, de luisterende oren, de knuffels, de praktische hulp etc. Luf joe!!!

Eén reactie op “valentijnsdag

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: