draagdoek

Gepubliceerd 25 februari 2016 door draagmemmie

Verdorie. Het is weer zover. Ik ben verliefd. Verliefd op een doek. Ja echt. Het kan!

Ik zal jullie niet vervelen met de details. Maar ik heb mijn zinnen gezet op een doek. Een mooie blauwe doek. En uitgerekend nu ploft onze douche. Komt de gigantische dikke rekening van de tandarts. De rekening van de homeopaat. En ga zo maar door.

Het komt altijd tegelijkertijd. En op die momenten baal ik, dat ik niet werk. Dat ik geen geld binnen haal. Dit zijn de momenten dat ik begin te twijfelen aan mijn (onze) keuze om thuis te blijven voor de kinderen. Dat ik denk; “moet ik geen baan zoeken?”

Maar dat balen duurt gelukkig niet heel lang. Dan komt de oudste voor een kusje. Of de middelste voor een knuffel. Een glimlach van de jongste doet ook wonderen.

Vandaag was het genieten in de sneeuw. Dolle pret tussen de grote sneeuwvlokken. ‘Memmie snie!’ Roept de oudste. ‘Ijjs yjjs’ roept de jongste. Ze stampen door de plassen en proberen de sneeuw te vangen met hun tong. Dit is voor mij vele malen waardevoller dan dat stomme geld.

En bij het op bed brengen had mijn oudste een gesprekje met manlief. Ze bespraken het naar school gaan. Of beter gezegd, het niet naar school gaan. We hebben hem even een poosje thuis gehouden om nieuwe ziekte bij onze jongste te voorkomen. In dit gesprekje gaf hij aan liever niet meer naar school te willen. Hij vindt het heel fijn thuis zegt hij.

Wat heerlijk. Blijkbaar doe ik toch iets goed. Zo fijn om van mijn kind de bevestiging te krijgen dat hij het fijn vindt om thuis te zijn. Om bij mij te zijn.

Die doek was allang vergeten. Maar naast lieve kinderen heb ik ook een lieve moeder! Volgende week kan ik dus met een gerust hart mijn draagshoot doen. 😉

 

 

3 reacties op “draagdoek

 • He, wat leuk weer wat van je te lezen. Denk dat wel of niet werken altijd een lastig iets zal blijven. Fijn dat je op deze manier er voor je kinderen kan zijn. Maar ben toch wel benieuwd welke doek het is hoor.

  Like

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: