22 maart. België

Gepubliceerd 22 maart 2016 door draagmemmie

Vandaag, 22 maart, een dag na de start van de lente, kijk ik naar het nieuws. Zoals altijd vluchtig. Er moeten immers boterhammen gesmeerd worden. Fruitbakjes gevuld.

Het komt langzaam binnen. Aanslag in België. Ik word koud. Een beetje bang. Waarom?

Waarom doen mensen elkaar dit aan? Waarom zo veel geweld terwijl we het zo fijn  samen kunnen hebben? In welke wereld komen onze kinderen?

Er wordt geopperd om lief te hebben. Om geen oorlog te maken. Liefde is het sleutelwoord. Maar dat lijkt me verschrikkelijk moeilijk als het om je naasten gaat. Als die leed worden berokkend.

Ik weet inmiddels niet meer waar het om gaat. Geen enkel geloof predikt geweld. Dit gaat niet meer om laten geloven, dit is pijn willen doen. Zonder reden.

Ik heb 3 jongens. Wat gaat er van hun komen? Kunnen ze in een vrije wereld op groeien? Moeten ze het leger in? Vechten. Ik weet het niet. Maar het maakt me bang. Ik wil ze beschermen, maar dat gaat niet. Niet tegen zulk geweld.

Ik zal ze in elk geval volop liefde mee geven. Een krachtige basis. Weten dat er van ze gehouden wordt. En de rest probeer ik maar los te laten.

Voor nu zijn ze nog klein. Veilig binnen mijn bereik. Met mensen waar ze op terug mogen vallen. Maar ze zijn vooral nog erg onwetend. En dát wil ik, op dit gebied, nog graag zo houden

 

En zoals meester Bart zegt; ” wie haat zaait, zal oorlog oogsten. Blijf rustig mensen en heb lief.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: