Ontwikkeling

Gepubliceerd 3 mei 2017 door draagmemmie

Iedereen doet het, zichzelf ontwikkelen. Een betere versie van jezelf worden. Nieuwe dingen ervaren. Nieuwe dingen leren. Maar wat nou als je even niet weet wat je wilt?

Voor mijn gevoel staat mijn ontwikkeling momenteel stil. Ik weet niet wat ik wil. Of wat ik kan. Schrijven vind ik leuk. Het doen van draagconsulten ook. Maar ik zou meer willen. Maar hoe? En vooral wat?

Inmiddels ben ik (bijna) 5 jaar fulltime mama. Altijd thuis. Ik vind het nog altijd fijn om al mijn tijd en aandacht aan de kinderen te kunnen geven en voel het echt als een voorrecht dat dit binnen ons gezin ook mogelijk is. Aan de ene kant wil ik dat niet opgeven. Aan de andere kant zou ik graag iets van mezelf willen. Iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Maar wat is dat dan? Ik kan het maar niet bedenken.

Soms loop ik over van de ideeën, allemaal niet realistisch. En soms ben ik leeg. Momenteel zit ik in zo’n ‘lege’ periode. Ik merk dat ik meer wil zijn dan alleen mama, maar ik weet gewoon niet wat ik wil. Of wat ik kan. Waar ben ik goed in? Ik weet het echt niet. Ik denk en ik maal. Ik kijk om me heen, probeer het los te laten en kom er gewoon maar niet uit. Er blijft zo’n knagend gevoel zitten wat tegen me zegt; ‘je kunt meer.’ Als dat gevoel nou even wat duidelijker was en me direct ook vertelt wat ik dan meer zou kunnen…. Zou heel fijn zijn.

Ik heb natuurlijk gestudeerd. Mijn opleidingen keurig afgemaakt. Daarna ook keurig gewerkt. Totdat onze oudste werd geboren.  Zou ik terug willen in dit werk? Is er überhaupt werk binnen de (kinder -en jeugd)psychiatrie? Kan ik dat nog? Verschilt de visie binnen de reguliere hulpverlening inmiddels niet gigantisch van de mijne? Ik voel me, nu ik moeder ben, veel kwetsbaarder. Vond ik vroeger extreem heftige groepen om op te werken helemaal fantastisch, lijkt me dit nu niet zo leuk meer. Maar om mijn diploma’s niet meer te gebruiken vind ik ook weer zo zonde.

Kortom, ik ben zoekende. En ik kom er maar niet uit. Ik kan maar niet bedenken wat ik nou echt wil. Ik geloof ook dat dingen soms gewoon op je pad komen. Maar mijn pad blijft wel lang leeg 😉 Moet ik actiever gaan zoeken, of juist achter over gaan leunen? Moet ik me laten omscholen? Een cursus schrijven gaan doen, zodat ik een boek kan schrijven. Of toch gaan zoeken binnen mijn gedane opleidingen? Misschien zelf iets opstarten?

Allemaal vragen en geen antwoorden. Heel frustrerend voor iemand die graag direct knopen door hakt. Die dingen liever gisteren dan vandaag gedaan heeft. Ik zoek nog even door en hoop dat er binnenkort iets op mijn pad komt. En tot die tijd vermaak ik me uiteraard wel met het zijn van fulltime mama.

Heb jij dit wel eens gehad? Wat heb je toen gedaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: