het is zomer(weer)

Gepubliceerd 17 mei 2017 door draagmemmie

Eindelijk, EIN-DE-LIJK kunnen we lekker buiten spelen. In de korte broek, of nog liever in de blote billen. De kinderen dan. Ik geloof niet dat mijn buurtjes blij worden van mijn blote billen…

Vanochtend vroeg hoorde ik de vogels fluiten, de zon piepte al wat tussen de gordijnen door en ik had onwijs zin in deze dag. Jurkje uit de kast, de kinderen de korte broekjes aan en ons op maken voor zo’n heerlijke warme buitenspeel dag.

Alles verliep ook redelijk vlotjes, we waren op tijd op school en we waren op tijd terug. Zodra de temperaturen op begonnen te lopen heb ik het oplaasbadje opgeblazen, wat overigens nog best lastig was omdat de dopjes om af te sluiten niet goed afsloten en alle lucht die ik er in blies en daarna net zo hard weer uit blies. Maar gelukkig was daar mijn reddende engel; ducktape! Ik heb altijd een rol op voorraad. Ideaal.

Enfin, badje opgeblazen. kindjes er in. Water er in. En spelen maar! Heerlijk. Terwijl de jongens lekker spelen, hang ik een wasje op. Ik geniet van hun plezier. Met een grote glimlach zit ik naar ze te kijken. Ik voel me helemaal warm worden. Van kruin tot tenen gloei ik van trots, van blijdschap. Zo mooi hoe ze spelen. Zo lief. Zo helemaal van ons.

Op een gegeven moment is het badje met alleen water niet meer leuk genoeg. Ze willen de zee maken. Met bijbehorend zand. De hele zandbak wordt leeggeschept en de jongens hebben een zee om in te zwemmen. Ze verzinnen de wildste verhalen en hebben de grootste lol. Op afstand zit ik mee te genieten, mem is nu echt niet nodig.

Na een poosje worden ze moe. We gaan een broodje eten en lekker op bed. Met de belofte dat het badje vanmiddag weer gevuld gaat worden gaan ze allemaal lekker slapen. Ik heb er zin in.

Eén reactie op “het is zomer(weer)

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: