school

Gepubliceerd 6 september 2017 door draagmemmie

De eerste dagen zitten er al weer op. Onze oudste gaat alle dagen naar school en onze middelste twee ochtenden per week naar de peutertjes.

De eerste dag was wel weer wennen. Op tijd ergens zijn. Onze oudste niet meer in huis. Onze middelste die zo van slag was en de oudste zo miste dat hij constant moest huilen. Maar het went al weer. De middelst mocht gisteren zelf naar de peutertjes. Hij vond het fantastisch en had het erg leuk gehad. (en het juf lastig gemaakt geloof ik)

Onze school heeft dit jaar het continue rooster ingevoerd. Dat betekent dat de kinderen om 8.15 op school moeten zijn en om 14.00 weer uitkomen. Ze komen tussen de middag niet meer thuis. Ze eten met zijn allen op school. Alle dagen zijn hetzelfde voor de kinderen. Wat een rust brengt dit met zich mee. De kinderen weten waar ze aan toe zijn en gedijen goed op de nieuwe vaste structuur. Die van mij in ieder geval wel.

Ik vond het wel weer spannend om te starten, vorig jaar hadden we flinke driftbuien en was het niet altijd makkelijk. Maar tot dus ver nog niks van dat alles. Ze waren klaar om weer naar school te gaan. Helemaal uitgerust van de vakantie. Bijgekomen van afgelopen jaar en vol frisse moed op naar het volgende. Het jaar waarin mijn oudste in groep 2 zit, mijn middelste gaat starten in groep 1 en de jongste naar de peuters mag! Dan heb ik niks meer in huis… Dat lijkt me wel heel gek.

Toen ik mijn middelste uit school haalde zag ik mijn oudste vrolijk spelen. Ze waren aan het opruimen en gingen eten. Ik kon nog net een kus en een knuffel krijgen, zo druk had hij het.
Mijn middelste kwam vol verhalen uit school en toen we naar huis liepen zagen we onze oudste heerlijk met zijn klasgenootjes en juf aan tafel zitten te eten. Ik snap dat hij dit leuk vind. Wat zag dat er gezellig uit.

Het is nog wel zoeken hoeveel brood hij mee moet hebben. Je wilt hem niet te weinig mee geven, hij moet geen honger krijgen natuurlijk. Juf moest al lachen omdat we hem zoveel brood mee gaven. Ik ben nu nog op zoek naar een leuke vakjes trommel, zodat hij (naast brood) ook andere dingen mee kan krijgen, zoals blokjes kaas, komkommer of tomaatjes.

Kortom, we zijn gestart en we vinden het weer fijn om naar school te gaan. Hoe gaat het met jullie?
Fijn schooljaar allemaal!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: