de mooiste tijd

Gepubliceerd 19 januari 2018 door draagmemmie

Ineens besef ik me. Mijn mooiste tijd is nu.
Niet vroeger. Niet later. Maar nu

Toen ik jong was, had ik een prachtige tijd. Ik speelde buiten en was gelukkig. Ik groeide op in een klein dorp en had volop ruimte om mezelf te ontplooien. Kikkers vangen in het voorjaar (de jongens hebben het niet van een vreemde), zwemmen in de zomer en schaatsen in de winter. Het was er allemaal. Ik besef me nu pas wat ik toen had.

Maar nu. Nu zijn mijn kinderen klein. Komen ze bij me voor een knuffel. Is er volop liefde in ons huis. Nu doen we als gezin regelmatig leuke dingen. Nu zijn ze nog veel thuis. Ik hou er van om mijn kroost dichtbij te hebben. De heerlijke kleffe kusjes, de warme knuffels, de grappige uitspraken en versprekingen. Het is allemaal nu en het gaat allemaal zo snel voorbij.
Nu zijn mijn ouders nog fit. Is de zorg-rol nog niet omgedraaid. Genieten zij net zo veel van de drie musketiers als dat ik dat doe.

Nu heb ik alles wat me lief is dichtbij.
Vanaf nu kan het alleen maar slechter worden.

Mijn kinderen zullen uit gaan vliegen, ieder hun eigen weg gaan kiezen. Ik hoop dat we onze jongens een stevige basis meegeven en dat ze nog regelmatig naar het ouderlijk nest terug zullen vliegen.
Mijn ouders worden ouder (sorry pa en ma) en zullen er op een gegeven moment niet meer zijn. Als ik hier aan denk word ik naar. Hoe moet ik het zonder hun stellen? Ze doen zoveel voor ons.

Ik geniet enorm van het nu. Zorgen over later komen later. Maar toch. Als ik er aan denk, dat nu de mooiste tijd is word ik een beetje droevig. Herkenbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: